Omuz Kas Ağrısı Belirtileri ve Tedavisi
09 Temmuz 2024

Omuz Kas Ağrısı Belirtileri ve Tedavisi

Omuz Kas Ağrısı

Omuz kas ağrısı, oldukça yaygın görülen sağlık sorunlarından biridir. Günümüzde ortopedi uzmanlarının sıklıkla karşılaştığı bu durum, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Bazı kişiler, omuzlarında hissettikleri ağrıların kas kaynaklı olduğunu fark edebilirken, bazıları bunu anlamakta zorlanabilir. Omuzda meydana gelen kas ağrıları genellikle eklem ağrıları kadar ciddi bir durum oluşturmaz. Eğer omuz ağrıları kaslardan kaynaklanıyorsa, bu genellikle daha az tehlikeli bir durumdur. Kas ağrıları, yoğun egzersiz yapmak veya kol kaslarını zorlamak gibi nedenlerle ortaya çıkar. Özellikle egzersize yeni başlayan kişilerde omuz kas ağrısı sıkça görülür. Spor yapmaya başlayan kişiler, ilk olarak kol hareketleri ile başlarlar ve bu durum, ertesi gün şiddetli omuz kas ağrısına neden olabilir. Bazen omuz kas ağrıları, baş dönmesi, mide bulantısı ve iştahsızlık gibi belirtilerle birlikte görülebilir. Bu durum, tıbbi müdahale gerektirebilir. Normalde kas ağrıları, büyük tıbbi müdahaleler gerektirmez, ancak bu belirtiler varsa tıbbi bakım ve muayene gereklidir.

Omuz kas ağrısı, genellikle kişinin vücudunun egzersiz hareketleri ile ısınması ile geçici olarak ortadan kalkar. Ancak vücut soğuduğunda ağrılar tekrar ortaya çıkabilir. Bu nedenle, omuz kas ağrıları çok yoğun değilse kişi işlerine devam edebilir. Doktora başvuran kişilerde öncelikle gerekli testler ve müdahaleler yapılır ve ardından ağrı kesici ilaçlar veya kas gevşetici kremler verilerek kaslar rahatlatılır. Eğer siz de bu tür sorunlar yaşıyorsanız, öncelikle tıbbi müdahaleleri yaptırın ve daha sonra evde sıcak uygulamalar yaparak ağrılarınızı hafifletin.

Omuz Kas Ağrısı Nasıl Geçer?

Bu tür kas ağrıları genellikle 3-4 gün içinde kendiliğinden geçer. Kaslara alınan darbeler sonrasında ortaya çıkan ağrılardır. Kasların sonradan ağrımaya başlamasının en büyük nedeni, bu bölgeye kan toplanmasıdır. Bu durumda tıbbi müdahalelerin yanı sıra kas gevşetici etkisi olan bitkisel içecekleri tüketerek bu sorunları azaltabilirsiniz. Ayrıca, sıcak su torbası kullanarak omuz kas ağrısı görülen bölgeye sıcak uygulamalar yapmak da etkili bir yöntemdir.

Omuz kas ağrısı yaşayan kişiler, günlük hayatlarında birçok işi yapamaz hale gelirler. Özellikle kollarını kullanarak yaptıkları işler durur. Çünkü kas ağrıları, kasların hareketi ile artar ve kişinin hareketlerini kısıtlar. Bu nedenle kişinin bir süre dinlenmeye ihtiyacı vardır. Ancak acil işleri olan kişiler, vücut ısısını artırarak veya bölgeye sıcak uygulamalar yaparak işlerini halledebilirler. Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, omuz kaslarını zorlamamaktır.

Omuz Kas Ağrısı Neden Olur?

  • Kas krampları
  • Kasların zorlanması
  • Kas yırtılması
  • Kasların gerilmesi
  • Kaslarda enfeksiyon
  • Aşırı stres durumları (Nadir görülür)

Ekstra Bilgiler

Omuz kas ağrılarının tedavisinde, çeşitli yöntemler kullanılabilir. İlaç tedavisi, fizik tedavi, sıcak-soğuk uygulamaları ve egzersiz programları bu yöntemler arasında yer alır. Ayrıca, ağrının nedenine bağlı olarak, ultrason veya manyetik rezonans görüntüleme (MR) gibi görüntüleme teknikleri ile tanı konulabilir. Kas ağrılarının önlenmesi için ise düzenli egzersiz yapmak, kasları güçlendirmek ve esnetmek önemlidir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Asya

07 Nisan 2024 Pazar

İyi günler merhaba, benim annemde omuz ağrısı var bununla ilgili soru sormak istiyorum. Annemde galiba kireçlenme varmış. Omzunda ağrıları çok oluyo bazen bize masaj yaptırıyo bazen parmak çıtlatır gibi çıtlatıyor. Bunun bi zararı olur mu? Omzunda ki ağrı için ne yapabiliriz. Şimdiden çok teşekkür ederim. İyi günler. Kolay gelsin

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Asya hanım,

Annenizin omuz ağrısı ile ilgili yaşadıklarını anladım. Kireçlenme omuzda ağrıya neden olabilir ve bu durum bazen hareket kısıtlamalarına da yol açabilir. Masaj ve parmak çıtlatmak anılık rahatlama sağlayabilir ama uzun vadeli bir çözüm değildir. Annenizin durumunu değerlendirmek için bir ortopedi uzmanına veya fizik tedavi uzmanına başvurmanızı tavsiye ederim. Uzman bir doktor annenizin durumuna özel tedavi seçenekleri sunabilir. Bazı durumlarda fizik tedavi egzersizleri, ilaç tedavisi veya bazen enjeksiyonlar gerekebilir.

Geçmiş olsun, annenize acil şifalar dilerim.

İyi günler.

2. Cevap
cevap

Şâdnâk

Merhaba, asya hanım bendede kireçlenme vardı yani boyun düzleşmesi ben kendi kendime egzersizler yaptım yani başı öne eğmek, yan tarafa eğmek, arkaya eğmek yatmadan önce mutlaka bu egzersizleri yaptım ve çok iyi geldi kireçlenme azaldı. Bence çıtlatmasın annenizde bu çok sağlıklı değil egzersizler iyi gelecektir, hayırlı geceler.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kapalı Omuz Ameliyatı Riskleri ve Sonrası

Kapalı Omuz Ameliyatı Riskleri ve Sonrası

Omuz Tutulması Belirtileri ve Tedavisi

Omuz Tutulması Belirtileri ve Tedavisi

Omuz Ameliyatı Riskleri ve Sonrası

Omuz Ameliyatı Riskleri ve Sonrası

Donuk Omuz Belirtileri ve Tedavisi

Donuk Omuz Belirtileri ve Tedavisi

Omuz Sakatlıkları Belirtileri ve Tedavisi

Omuz Sakatlıkları Belirtileri ve Tedavisi

Güncel

Omuz Eklem Ağrısı Belirtileri ve Tedavisi

Omuz Eklem Ağrısı Belirtileri ve Tedavisi

Güncel

Omuz Çıkığı Belirtileri ve Tedavisi

Omuz Çıkığı Belirtileri ve Tedavisi

Güncel

Sol Omuz Ağrısı Belirtileri ve Tedavisi

Sol Omuz Ağrısı Belirtileri ve Tedavisi