Omuz Ağrısı Nasıl Geçer?
25 Haziran 2024

Omuz Ağrısı Nasıl Geçer?


Vücudumuzda en rahatsız edici ağrılardan biri omuz ağrılarıdır. Bu ağrıların pek çok nedeni olabilir. Bazı kişiler uzun süre bilgisayar başında çalıştıklarında omuzlarında ağrı hissedebilirler. Bu durumda birey, çalışmaya devam edemeyecek hale gelebilir. Bir saat dinlendikten sonra tekrar çalışmaya başlayabilir. Ayrıca soğuk hava da omuz ve bel ağrılarına neden olabilir. Kişisel farklılıklar nedeniyle omuz ağrısının pek çok sebebi olabilir.

Omuz Ağrısı Geçer mi?

Omuz ağrısı geçer mi diye soracak olursanız, eğer ciddi bir durum yoksa dinlenmek genellikle yeterlidir. Ancak ağrı uzun süre geçmezse veya başka bölgelere yayılırsa bir doktora başvurmanız gerekebilir. Ciddi bir durumdan kastımız, uzun süreli ağrı, ağrının farklı bölgelere yayılması gibi belirtilerdir.

Omuz Ağrısının Sebepleri Nelerdir?

Omuz ağrısının en yaygın sebepleri kaslar, tendonlar ve omuz yapısını oluşturan diğer hassas dokulardaki zedelenmelerdir. Bu durum, bölgeye alınan darbeler, ters hareketler veya omuza aşırı yük bindiren egzersizler sonucunda ortaya çıkabilir. Boyun bölgesinde ortaya çıkan sinir sıkışmasının ağrısı da omuza vurabilir.

Omuz Ağrısı Halinde Ne Zaman Doktora Gitmek Gerekir?

Omuz ağrısının nedenini bilmiyorsanız ve tedavi konusunda bilginiz yoksa bir doktora görünmelisiniz. Doktorunuz kontrol sonrasında, ağrının sebebi ve bu nedene bağlı olarak uygun tedavi konusunda sizi bilgilendirecektir. Aşağıdaki belirtiler, profesyonel muayeneye ihtiyaç duyduğunuzun işareti olabilir:

  • Bir eşyayı kaldırırken zorlanıyorsanız
  • Eklemde deformasyona sebep olabilecek yaralanmalar sonrasında
  • Dinlenir haldeyken ya da geceleri omuz ağrısı çekiyorsanız
  • Kolu kaldırırken zorlanıyorsanız
  • Eklemde veya kolda şişlik ve yaralanma varsa
  • Omuz ağrısı, ateşle beraber görülüyorsa
  • Diğer alışılmadık belirtiler yaşıyorsanız

Omuz Ağrısı İçin Ne Yapmalı?

Sürekli olarak içerik yazan veya uzun süre bilgisayar başında duran biriyseniz omuzlarınız zamanla ağrıyabilir. Bu, omuz kaslarınızı zorladığınız için gerçekleşir. Omuz ağrısı için, bir süre çalıştıktan sonra dinlenebilirsiniz ve dinlenirken omuzlarınızı serbest bırakmalısınız. Omuzları zorlamayacak şekilde hareket etmelisiniz. Omuzlarınızı belli bir süre yukarıda tutmak bile, omuzda yer alan kasları gerer ve her geçen gün ağrıya sebep olur. Bu yüzden dinlenerek işinizi yapmalısınız. Spor ve egzersiz, yaşamımızın önemli bir parçasıdır. Ne kadar çok egzersiz ve spor yaparsanız, sizin için o kadar iyi olacaktır. Omuz ağrısı için çeşitli egzersizler vardır ve dinlenmek istemezseniz, çalışırken birkaç dakika omuz egzersizleri yaparak kendinizi rahatlatabilirsiniz.

Omuz ağrısını geçirmek için uygulanan bazı temel yöntemlere değindik ancak esas olarak omuz ağrısı nasıl geçer diyenler için en tavsiye edilesi yöntem bir doktora görünmektir. Çünkü bazen omuz ağrılarının dışarıdan bakarak anlayamadığımız pek çok sebebi olabilir. Evde uygulayacağımız yöntemler yalnızca kısa süreli etki gösterir ve doğrudan omuz ağrısı tedavisi yerine geçmez. Bu nedenle sık sık omuz ağrısı problemleriniz varsa en kısa zamanda bir doktordan yardım alın.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Zeynep buse

07 Mayıs 2024 Salı

Merhaba. Vücudumda yaşanan en berbat ağrılardan bir tanesi de omuz ağrısıdır. Bu yüzden hangi nedenlerden kaynaklandığını pek bilgi sahibi değilim. Omuz ağrılarımdan kurtulmak için neler yapmam lazım. Benim bu konuda bilgim yok doktora mı gitmeliyim yoksa evde doğal yöntemlerden mi faydalanayım?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Erdal

Merhaba Zeynep hanım, omuz ağrıları genellikle ağır yük kaldırma, ısınmadan ani hareket yapma yada zorlama gibi hareketler sonrası kas yırtılması oluşmasına neden olmaktadır. Bu ağrı için kas gevşetici ağrı kesici ilaç kullanmanız ve sıcak tutmamız iyileşme sürecinizi hızlandırır. Geçmiş olsun.

2. Cevap
cevap

Durusoy

Merhabalar zeynep hanım, omuz ağrıları dengesiz, ağırlık kaldırılması, kas yırtıklarından kaynaklı ve spor sakatlanmalarından olabilir. Bunların tedavisi kas gevşeticiler, ağrı kesici ilaçlar ve protein ağırlıklı beslenmeler ve ağırlık kaldırmama bu konuda omuz ağırlarınızın tedavisi olacaktır. Geçmiş olsun.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Omuz Geliştirme Yöntemleri

Omuz Geliştirme Yöntemleri

Omuz Kasları Nelerdir?

Omuz Kasları Nelerdir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Donuk Omuz Sendromu Belirtileri ve Tedavisi

Donuk Omuz Sendromu Belirtileri ve Tedavisi

Kapalı Omuz Ameliyatı Riskleri ve Sonrası

Kapalı Omuz Ameliyatı Riskleri ve Sonrası

Donuk Omuz Belirtileri ve Tedavisi

Donuk Omuz Belirtileri ve Tedavisi

Ön Omuz Hareketleri Nedir ve Nasıl Yapılır?

Ön Omuz Hareketleri Nedir ve Nasıl Yapılır?

Omuz Anatomisi Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Omuz Anatomisi Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Omuz Kireçlenmesi Belirtileri ve Tedavisi

Omuz Kireçlenmesi Belirtileri ve Tedavisi